Start Om oss Presentation & Referenser Kontakt
 
 

Presentation & Referenser

Anna-Karin Berntson Fil Kand i Vårdpedagogik/Leg.Psykoterapeut

Utbildningar:

Undersköterska
Fil Kand i Vårdpedagogik (Vårdhögskolan Göteborg) 120 p
Högskoleutbildning i Idé och Lärdomshistoria/Omvårdnad 80 p
Psykologiska funktionshinder ADHD,Aspberger, m.m. (Psykologiska Institutionen Göteborg)
Steg 1 (grundutbildning i psykoterapi GPI Göteborg) 30 p
Specialistutbildning till Leg. Psykoterapeut (St: Lukas Göteborg) 60 p

Yrkeserfarenheter:

1974-1997 Sahlgrenskas förlossningsavdelning
Arbetade där under 23 år i team. Varit med om både glädje och sorg. Jag har sett många göteborgare födas under åren. Arbetet har byggt på teamarbete. Arbetat mycket ihop med läkare vid sectio/WE (alltså kejsarsnitt/sugklocka)

1997 Specialförlossning Östra sjukhuset
Hit kommer kvinnor som har en grundsjukdom eller föder prematurt (för tidigt födda barn) Arbetet var stimulerande och ansvarsfyllt eftersom det kräver att man behärskar den moderna tekniken runt förlossningar.

1999 Akandia Samtalsterapi tidigare namn på Akandia Psykoterapimottagning. Jag startade på Södra vägen 61. Där finns Familjeterapicentrum. Där arbetade jag i 7 år privat med min firma. Jag har mött många människor och arbetat terapeutiskt med dem.

2000-2003 Änggårdens Hospice
Här arbetade jag för att skaffa mig kunskap om palliativ vård. (När det inte går att bota, utan bara lindra patienten) detta arbete var otroligt givande. Jag hade många långa samtal vid patientens närstående död. Där lärde jag mig mycket av människor som vet att det inte finns någon bot. Det var ett mycket givande arbete att ta hand om anhöriga vid dödsfallen. Att få den stora ynnesten att få ta del av en annans människas privata sorg har gett mig en stor tillfredställelse. Och det har varit viktigt för mig att låta den sörjande få ta all plats i rummet...

2006 Akandia Psykoterapimottagning
Numera finns min verksamhet på Kungsportsavenyn 22 i Göteborg. Jag arbetar privat men vi är sex personer på mottagningen en psykiatriker och två psykologer två psykoterapeuter och en terapeut under utbildning. Jag har under alla mina yrkesverksamma år skaffat mig en gedigen kunskap i att möta människor i akut kris. Då jag har arbetat med föräldrar som har mist sitt barn vid förlossningar. Samt mött unga människor med obotliga sjukdomar under mina år på Hospice så har jag verkligen arbetat med sorg och smärta. Det intresserar mig mycket att försöka finnas till hands och hjälpa till i kriser.

 

 

Akandia Psykoterapimottagning